27 april Koningsdag

Koningsdag

Kermis, Paardenmarkt, Kindervrijmarkt en natuurlijk feest. Tijdens Koningsdag is er in Winterswijk van alles te doen!
Voor het volledige programma klik hier www.volksfeest.nl

Vijf dagen kermis
We hebben aandacht voor de gezelligheid en afwisseling van de kermis. Aangevuld met diverse andere vermaak- en snoepzaken.  Al met al, alle ingrediënten voor een gezellig dagje kermis.

Programma De Markt

Na het succes van voorgaande jaren zal ook dit jaar zal er aan de noordzijde van de markt weer een feesttent herrijzen om een groot feest te vieren! De muziek in de tent wordt dit jaar verzorgd door verschillende Winterswijkse bands. Het podium is vanaf 16.00 uur gereserveerd voor een zeer gevarieerd muziekprogramma. Iedere band zal ongeveer drie kwartier het dak van de tent af spelen met ieder hun eigen setlist.  Naast covers van verschillende muziekstijlen zullen een aantal bands ook eigen muziek ten gehoren brengen. Kortom: alle ingrediënten voor een groot feest op Koningsdag zijn aanwezig!  Tussen de bands door ligt het feest zeker niet stil. De Dugar Drive Inn Show zorgt ervoor dat de voetjes van de vloer kunnen blijven gaan met een zeer gevarieerd muziekaanbod. Discoplaten worden afgewisseld met muziek uit de Top 40, maar er is ook volop aandacht voor bijvoorbeeld rock, reggae en ‘Schlagermusik’. En wat moet een Drive Inn Show zonder dance en après ski? Ook deze muziekstijlen komen aan bod!

Programma Kinderspelen
De kinderspelen worden gehouden op de zuidzijde van de markt. Van 14:30 tot 16:30 zijn er diverse spellen te doen.

Paardenmarkt
Op Koningsdag organiseert de Vereniging Volksfeest de Paardenmarkt. Gedurende de gehele ochtend v.a. 8.00 uur staan paarden en pony’s te koop op de Scholtenbrug in het centrum. Er zijn verschillende wedstrijden voor paard en ruiter en voor de kinderen is er ponyrijden.  Voor de inwendige mens wordt gezorgd door de Kokvrouwleu van Stichting Boerengoed. Het Marktcafé is in de tent op de Scholtenbrug.

Kindervrijmarkt
De kindervrijmarkt wordt gehouden van 9.00 tot 12.00 uur en is bedoeld voor jongens en meisjes t/m 14 jaar. Net als vorig jaar is de kindervrijmarkt op de Haitsma Mulierweg vanaf Sportschool Wenters en in de Wilhelminastraat tot aan de Peperbus.  De straten zullen autovrij zijn en worden afgezet met hekken, zodat ze helemaal beschikbaar zijn voor de jongeren t/m 14 jaar, die er spullen te koop aanbieden, muziek maken, goocheltrucjes doen enz.

Programma schouwburg De Storm
Ook in De Storm zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Zo begint om 12:00 uur het Koningsconcert , is er om 14:00 uur Frühshoppen en aansluitend om 16:00 uur het Kinderbal.