Direct in de omgeving

Direct in de omgeving op wandel- of fietsafstand.

Op anderhalve km afstand liggen boerderijwinkel Te Winkel, Vredenseweg 176 te Winterswijk Huppel en wijnboerderij Hesselink,  Vredenseweg 168 te Winterswijk Henxel. Onderweg passeert u het bosgebied van Natuurmonumenten Het Dottinkrade. Een mooi fiets of wandeltochtje met een doel. Fiets linksaf het erf af. Eerste weg linksaf. Aan het eind van de weg links de boerderijwinkel en rechtsaf ligt de Wijngaard na 500 meter.  Twee km verder liggen de imposante steengroeven van Sibelco waar nog steeds musschelkalk gewonnen wordt.

Boerderijwinkel te Winkel.   www.boerderijtewinkel.nl

In Huppel aan de Vredenseweg  vindt u het kleine gezellige zelfbedieningswinkeltje van Rina en Elleke te Winkel. Op het melkveebedrijf kunt u terecht voor verse eieren,  boerenijs, aardappelen, verse melk enz. Speciaal aan te bevelen in het seizoen is het vers eigen gemaakte boerenijs  Clara Bella.

De echte streekproducten ontbreken ook niet in het assortiment zoals kaas, jam, meel, honing en nog veel meer!
Het  ijs geniet inmiddels bekendheid in de regio. Tevens hebben we tijdens het seizoen verse fruitsappen in de koeling zodat u bij ons ook verfrissend tot rust kan komen. In de winkel staat een automaat waar u zelf uw producten kunt pakken.
 

Wijngaard Hesselink.   www.wijngaardhesselink.nl

Achterhoekse wijn, waarom?… zult u misschien denken, de Achterhoekse wijnen zijn lekker en steeds beter van kwaliteit! Achterhoekse wijn is tevens een leuk thema bij visites, feestjes en bedrijfspresentaties. Onder het genot van deze wijn kunt u uw verhalen over de wijnbouw vertellen. Indien u de kennis nog niet heeft, zou u eens aan een rondleiding met wijnproeverij bij ons kunnen deelnemen! Elke donderdagmiddag om 15.00 uur worden rondleidingen georganiseerd.

Wijngaard Hesselink heeft puur eigen wijnen! Vele van onze wijnen zijn inmiddels medaille winnaars bij wijnkeuringen!
Meest recente lijst met wijnen zijn dagelijks te proeven op het terras en zijn ook dagelijks te koop in de winkel bij de wijngaard.
Onze wijnen zijn een combinatie van hard werken met onze wijnmakers en het unieke grondgebied. Bij elke fase van het wijn maken worden up-to-date technieken gebruikt.
In onze schoppe vind je een assortiment van 15 verschillende wijnen. Eigenaar Gerhard Ensing helpt u de juiste wijnen te kiezen en laat u graag proeven.

Steengroeve Winterswijk: Een indrukwekkende attractie.

Natuurliefhebbers, geïnteresseerden in geologie, mineralen en fossielen kunnen in de Steengroeve Winterswijk volledig aan hun trekken komen. Binnen de steengroeve Winterswijk – en op vele andere plaatsen in de gemeente –  komen oude aardlagen aan of nabij het aardoppervlak voor. Vooral liefhebbers van het zoeken naar fraaie en interessante overblijfselen uit onze aardkorst krijgen bij de Steengroeve Winterswijk ruime gelegenheid. Alom bekend is de Kalk- en Steengroeve Winterswijk in het buurtschap Ratum in het oostelijk deel van de gemeente.
aarlijks trekt de Steengroeve Winterswijk tussen de 2.000 en 3.000 bezoekers uit feitelijk heel West-Europa. Het zijn voornamelijk de verzamelaars van mineralen en fossielen die in de steengroeve Winterswijk hun hart kunnen ophalen. Maar ook toeristen die in de Oost-Achterhoek verblijven zijn natuurlijk van harte welkom in de Steengroeve Winterswijk!