Direct in de omgeving

Vanaf Erve Hesselink zijn in de directe nabijheid 4 interessante bezienswaardigheden te zien. Ga er via wandel- of fietsroutes naar toe.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

 

 

Natuurgebied Het Dottinkrade.

Het Dottinkrade is een typisch Achterhoeks natuurgebied, vol fraaie loofbossen en beekjes. Ontdek onder het loof prachtige planten en struiken, zoals de zoete kers en mispel. In het vogelrijke eikenbos op de hogere zandgrond groeien bovendien echte guldenroede en adelaarsvaren. Het Dottinkrade ligt 500 meter ten zuiden van Erve Hesselink. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet via onze bovenstaande wandelkaart.

 

Wijngaard Hesselink.   www.wijngaardhesselink.nl

Achterhoekse wijn, waarom?… zult u misschien denken, de Achterhoekse wijnen zijn lekker en steeds beter van kwaliteit! Achterhoekse wijn is tevens een leuk thema bij visites, feestjes en bedrijfspresentaties. Onder het genot van deze wijn vertelt Gerard Ensink u graag de verhalen over de wijnbouw. Indien u de kennis nog niet heeft, zou u eens aan een rondleiding met wijnproeverij kunnen deelnemen. Wijngaard Hesselink, Vredenseweg 168 te Winterswijk Henxel. Elke donderdagmiddag om 15.00 uur worden rondleidingen georganiseerd.

 

Boerderijwinkel te Winkel.   www.boerderijtewinkel.nl

In Winterswijk Huppel aan de Vredenseweg 176  vindt u het kleine gezellige zelfbedieningswinkeltje van Rina en Elleke te Winkel. Op het melkveebedrijf kunt u terecht voor verse eieren,  boerenijs, aardappelen, verse melk enz. Speciaal aan te bevelen in het seizoen is het vers eigen gemaakte boerenijs  Clara Bella.
De echte streekproducten ontbreken ook niet in het assortiment zoals kaas, jam, meel, honing en nog veel meer!Het  ijs geniet inmiddels bekendheid in de regio. Tevens hebben ze tijdens het seizoen verse fruitsappen in de koeling. In de winkel staat een automaat waar u zelf uw producten kunt pakken.

 

Steengroeve Winterswijk.

Natuurliefhebbers, geïnteresseerden in geologie, mineralen en fossielen kunnen in de Steengroeve Winterswijk volledig aan hun trekken komen. Binnen de steengroeve Winterswijk – en op vele andere plaatsen in de gemeente –  komen oude aardlagen aan of nabij het aardoppervlak voor. Vooral liefhebbers van het zoeken naar fraaie en interessante overblijfselen uit onze aardkorst krijgen bij de Steengroeve Winterswijk ruime gelegenheid. Alom bekend is de Kalk- en Steengroeve Winterswijk in het buurtschap Ratum in het oostelijk deel van de gemeente.
Jaarlijks trekt de Steengroeve Winterswijk tussen de 2.000 en 3.000 bezoekers uit feitelijk heel West-Europa. Het zijn voornamelijk de verzamelaars van mineralen en fossielen die in de steengroeve Winterswijk hun hart kunnen ophalen. Maar ook toeristen die in de Oost-Achterhoek verblijven zijn natuurlijk van harte welkom in de Steengroeve Winterswijk!