Achterhoek, wat te zien en te doen.

Bredevoort Boekenstad   www.bredevoort.nu/Boekenstad/
Een klein en zeer oud stadje dat bekend staat om zijn boekenmarkten. In september vindt er jaarlijks een in de weide omgeving bekende gondelvaart met lichtjes plaats. Bredevoort ligt op 10 km afstand van Erve Hesselink.

Aalten www.vvvaalten-bredevoort.nl
Aalten en Bredevoort horen bij elkaar. Aalten is een lieflijk dorpje dat bekend is om zijn vele onderduikers in de tweede wereldoorlog. Er ontbreek dan ook geen goedverzorgd onderduikers-museum en mooi streek-museum. Een uitje naar Aalten en Bredevoort is goed te combineren. Aalten ligt op 12 km afstand van Erve Hesselink.

Erve Kots en Kaasboerderij Weenink
 www.ervekots.nl en www.kaasboerderijweenink.nl
Twee bedrijven die direct naast elkaar liggen en de Achterhoek goed vertegenwoordigen.
Erve Kots staat bekend om zijn Achterhoeks streekmuseum, herberg en de eigen bierbrouwerij die ook te bezichtigen is.
Kaasboerderij Weenink ligt er direct naast en laat het boerenleven van nu zien Er is een kaasmakerij, uitgebreid gesorteerde winkel met zeer veel, verse, streekproducten. In het proeflokaal kunt u de vele lekkernijen proeven. Het boerengolfspel is hier uitgevonden. Lievelde ligt op 12 km afstand midden tussen Groenlo en Lichtenvoorde

Groenlo www.groenlo.nl
Groenlo is van ouds bekend om twee zaken. Het Grolsch bier en de 80-jarige oorlog. De sporen hiervan zijn nog overal zichtbaar.

Countryfair Aalten www.countryfair.nl/
Beleef de fijne sfeer bij de Farm & Country Fair. Opgezet door een enthousiaste boerenfamilie met kennis van het platteland en gebaseerd op de grote Engelse plattelandsshows. Het uitgestrekte terrein is opgedeeld in handige themapleinen, die elk diep op hun onderwerp ingaan, zoals het wolplein, het vintage plein en de vele dierendorpen. Kenmerkend zijn de honderden stands, interessante shows en een gastvrije, bloemrijke aankleding. Ga shoppen bij 400 zeer gevarieerde winkels. Lekker eten, deelnemen aan workshops en genieten van de exposities. De countryfair vindt jaarlijks in juni plaats en ligt op ongeveer 15 km afstand van Erve Hesselink.