Gezellig er op uit voor een hapje en een drankje

Hieronder een selectie van eenvoudige tot uitgebreide eetgelegenheden in de omgeving van Winterswijk en Vreden. De Duitse horeca staat tegenwoordig op een goed niveau. Het prijs kwaliteit niveau is zeer gunstig. De drankprijzen liggen onder de € 2,– en de maaltijdprijzen liggen 20- 30 % lager dan in Nederland. Let op de Duitsers geven weinig aandacht aan de websites, sommigen hebben zelfs geen website.

Onderaan de lijst een overzicht van afhaalrestaurants en cafetaria’s.

Burgscheanke Burgstrasse 17 Vreden
www.burgschaenke-dolic.de
Een gezellig restaurant en eetcafé met een gevarieerde kaart. Een prima prijs/kwaliteit verhouding en zeer prettige bediening. Een geliefd terras met biergarten in de namiddagzon.

Restaurant De Zwaan Markt/Wooldstraat 6 Winterswijk www.dezwaanwinterswijk.nl
Op de Markt in Winterswijk vindt u vele eetgelegenheden en restaurants. De Zwaan is gezellig restaurant voor een verrassende maaltijd. Goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ristorante Alfredo Kirchstrasse 3 Vreden
www.facebook.com/pages/Adriano/
Een Italiaans pizza- en pasta-restaurant met groot terras in de namiddagzon. Altijd gezellig en een schappelijke prijs.

Antoons restaurant Kobstederweg 13 Winterswijk Henxel
 www.antoons-restaurant.nl/
Een schnitzel- en kip- restaurant op slechts 2 km afstand richting Winterswijk. Het restaurant ligt direct naast camping Het Wieskamp.

Restaurant Bussmann Winterswijkerstrasse 1 Vreden
www.restaurant-bussmann.de/nl
Gemoedelijkheid, kleinschaligheid en een prettige bieding staan hier bovenaan. Een werkelijk verfijnde fijne keuken wat je niet zou verwachten, Een een typisch Duitse uitstraling.De gaststatte met biergarten en avondzon ligt tussen Lidle en de rotonde in Vreden, dus vlak bij.

De Chinese Muur Groenloseweg 90  Winterswijk
www.chinesemuurwinterswijk.nl
Een modern Chinees/Aziatisch restaurant. Bekend om zijn Aziatische tapas gerechten voor een vaste prijs. Ook voor het afhalen van gerechten kunt u hier goed terecht. De Chinese Muur ligt aan de rotonde aan de Groenloseweg aan de rand van Winterswijk.

Ristorante da Fabio Kirchstrasse 3 Suedlohn
http://www.hotel-suedlohner-hof.de
Voor een verzorgde Italiaanse maaltijd rijdt u 5 km ten z.o. van Vreden naar het centrum van Suedlohn. Dit typisch Italiaans restaurant is een aansluitend deel van een hotel. De Italiaanse familie staat garant voor een perfecte Italiaanse maaltijd tegen schappelijke prijzen. Er is een beschut gelegen terras aanwezig.

Sevink Molen Meddoseweg 40 Winterswijk Meddo
www.sevinkmolen.nl
Het pannenkoekenrestaurant lig op 2.5 km afstand nabij het recreatiemeer Het Hilgelo. De Sevinkmolen is bekend om het avonturenpark voor kinderen. Het horecagedeelte staat apart van het avonturenpark en de camping.

Alfreds Grill Markt 10 Vreden
www.tripadvisor.nl/alfreds Grill
Een eenvoudig restaurant/eetcafe op de markt in Vreden. U zit er fijn op het terras in de namiddagzon. Ideaal om er even tussendoor uit te zijn, u eet er goed en goedkoop.

Wok Wamelink Wooldseweg 71 Winterswijk
www.wamelink.nl
Een grootschalig internationaal en Aziatisch restaurant waar u voor een vast prijs onbeperkt eet én drinkt. Voor Buffetten, wok, Teppanyaki en Sushi. Altijd druk en altijd goed.

Gasthof Zur alten Post Kring 28 Vreden Ammeloe
www.zur-alten-post-ammeloe.de
Midden in het dorpje Ammeloe ligt direct naast het mooie kerkje Gasthof zur alten Post. Van buiten niet bijzonder maar binnen in het prachtige oude interieur is een goede, moderne en prijsgunstige kaart. De Gaststatte met biergarten ligt ongeveer 3 km van Vreden in Ammeloe.

Afhaalrestaurants en cafetaria’s.

De Chinese Muur Groenloseweg 90 Winterswijk
www.chinesemuurwinterswijk.nl
Zie ook hierboven als restaurant.

Eddy’s Pizza Winterswykerstrasse 59 Vreden
https://www.facebook.com/EddiesPizzaVreden
Een afhaal pizza- en pasta cafetaria/imbiss met goede keuken. Er is tevens gelegenheid om ter plekke binnen te eten. Prima voor een snelle en goede maaltijd.

Cafetaria Pelkhuisje Kloetenseweg 49 Winterswijk
www.pelkhuisje.nl
Een zeer goed en veelzijdig cafetaria. Een verrassende en uitgebreide kaart voor afhaalgerechten.

Bakker Ebbing Marienstrasse 7, hoek Winterswyksestrasse Vreden
www.baeckerei-ebbing.de
Een bakker die 7 dagen per week open is vanaf 7.00 uur. Op zondag is de sluiting om 11.00 uur. Bakker Ebbing bekend om de harde Duitse Kaiser bolletje.