banner

Winterswijk, wat te zien en te doen.

In willekeurige opsomming is hieronder te zien wat er zoal te doen is in Winterswijk en omgeving.

Vrijetijdsmarkt Obelink www.obelink.nl/
Een megastore met echt alles op kampeergebied. In de weekenden en op zon- en feestdagen kan het er zeer druk zijn. Obelink ligt aan de weg van Winterswijk naar Aalten.

Wijngaard Hesselink www.wijngaardhesselink.nl/
Een mooie en grote wijngaard ligt op 2 km afstand van Erve Esselink.
Effen uutblaoz’n op het terras onder het genot van koffie, thee, appelgebak, fris, bier of wijn!
U kunt ook gerust even door de wijngaard wandelen met een rondleiding op papier en wijnproeven kan dagelijks. mei t/m sept 10.30-18.00. Iedere Donderdag is er een rondleiding en wijnproeverij om 15.00, aanmelden per mail of bellen .Boerderijwinkel te Winkel www.boerderijtewinkel.nl/
Op nog geen 2 km afstand, in de directe nabijheid van Erve Hesselink, vindt u boerderijwinkel Te Winkel met streekproducten. Van verse eieren, boerenkaas, melk, aardappelen tot heerlijk zelfgemaakt Clara Bella ijs. Op donderdag en Zaterdag kunt u verse melk tappen!

Natuurgebieden rondom Erve Hesselink
https://www.natuurlijkachterhoek.org/de-gemeenten/winterswijk/winterswijk-landschap/
De vier Natura 2000 gebieden rondom Winterswijk. Toegankelijk voor mooie wandelingen
1- Willinks Weuste met de Steengroeve, niet toegankelijk
2- Korenburgerveen
3- Wooldse veen
4- Bekendelle

Steengroeve www.steengroeve.nl
U kunt de steengroeven bezichtigen vanaf het uitkijkpunt aan de Steengroeveweg, Het is de broedplek van de Oehoe. Ook is het mogelijk op woensdag en Zaterdag een excursie te reserveren voor een afdaling in de nog werkzame groeve.

Sevink Molen   www.sevinkmolen.nl
Recreatiepark Sevink Molen (in de volksmond Sevink Mölle) is een park bestaande uit een meelmolen, bourgondisch-grill en pannenkoeken restaurant. Voor de kinderen is er een speelparadijs. De eye-catcher van het bedrijf is een monumentale molen gebouwd in 1866, die tegenwoordig op de rijksmonumenten lijst staat. De Sevink Molen ligt nabij Het Hilgelomeer op 2,5 km afstand.

Zwillbrocker Venn www.grensbelevenis.nl/
Een internationaal natuurgebied op de Grens met Winterswijk en Zwillbrock. Er zijn wandel- en fietspaden door het veen-, heide- en bosgebieden tevens is er een prachtige oude barock schuilkerk. Voor de vele vogelsoorten, waaronder een kolonie flamingo’s, is het een paradijs.
Het natuurpark ligt op 6 km van Erve Hesselink.

Villa Mondriaan www.villamondriaan.nl/
Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Veel minder bekend is dat zijn schildercarrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde.