Winterswijk

U wilt op vakantie in een rustige omgeving met veel bezienswaardigheden en vele recreatieve mogelijkheden? Een paar weken of een weekend uit om te fietsen of te wandelen temidden van een schitterende natuur? Dan wordt het de hoogste tijd uw blik te richten op Winterswijk, in de meest oostelijke punt van de Geldersche Achterhoek waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Vakantieboerderij Erve Hesselink biedt u hierin een centrale plaats.

Winterswijk wordt aan drie zijden omgeven door de grens met Duitsland. Op uw zwerftocht door de Winterswijkse buurtschappen loopt u dan ook een goede kans een keer in het buitenland terecht te komen. Er zijn drie reguliere grensovergangen en talloze zogenaamde ‘groene-grens-overgangen’. De plaats Winterswijk is op zijn minst duizend jaar oud. De gemeente Winterswijk omvat negen buurtschappen die rond de bebouwde kom van Winterswijk liggen. Huppel is een van de buurtschappen in het oostelijk deel. Winterswijk heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijk gebied voor toeristen. Het winkelcentrum van Winterswijk en Bocholt (D) vormen een trekpleister voor de wijde omtrek. Zeer bekend in Winterswijk is de grote en druk bezochte warenmarkt op zaterdag.

Winterswijk is een van de laatste stukjes Nederland waar de van oudsher aanwezige rust, ruimte en natuurlijke schoonheid nog geen plaats hoefden te maken voor verkeerslawaai, opdringende bebouwing en asfalt. Vakantieboerderij Erve Hesselink is een ideaal ‘vluchtoord’ voor iedereen die wel eens even weg wil uit de dagelijkse sleur.