banner

Winterswijk, wat te zien en te doen.

In willekeurige opsomming is hieronder te zien wat er zoal te doen is in Winterswijk en omgeving. Zowel uitgaanstips, cultuur en natuur komen aan bod In een apart tabblad rechtsboven is een toeristische agenda met ‘Nieuws’ opgenomen.

Vrijetijdsmarkt Obelink www.obelink.nl/
Een megastore met echt alles op kampeergebied. In de weekenden en op zon- en feestdagen kan het er zeer druk zijn. Obelink ligt aan de weg van Winterswijk naar Aalten.

Wijngaard Hesselink www.wijngaardhesselink.nl/
Een mooie en grote wijngaard ligt op 2 km afstand van Erve Esselink.
Effen uutblaoz’n op het terras onder het genot van koffie, thee, appelgebak, fris, bier of wijn!
U kunt ook gerust even door de wijngaard wandelen. 
Het terras is vanaf april tot november geopend van 11.00 tot 18.00 uur.
Indien u gebruik maakt van de Achterhoekse Wijnroutes kunt u hier pauzeren en onder het genot van een drankje genieten van de wijngaard.
Gelegen aan fietsroutes en wandelroutes in Winterswijk oost.

Boerderijwinkel te Winkel www.boerderijtewinkel.nl/
Op nog geen 2 km afstand, in de directe nabijheid van Wijngaard Hesselink, vindt u boerderijwinkel Te Winkel met veel streekproducten. Van verse eieren, boerenkaas, melk tot zelfgemaakt Clara Bella ijs.

Natuurgebieden rondom Erve Hesselink
https://www.natuurlijkachterhoek.org/de-gemeenten/winterswijk/winterswijk-landschap/
De vier Natura 2000 gebieden rondom Winterswijk.
1- Willinks Weuste met de Steengroeve
2- Korenburgerveen
3- Wooldse veen
4- Bekendelle

Steengroeve www.steengroeve.nl
U kunt de steengroeven bezichtigen vanaf het uitkijkpunt aan de Steengroeveweg. Ook is het mogelijk om een fietstocht langs de steengroeve met een gids te boeken. De steengroeven liggen op 3 km afstand van Erve Hesselink.

Sevink Molen   www.sevinkmolen.nl
Recreatiepark Sevink Molen (in de volksmond Sevink Mölle) is een park bestaande uit een pannenkoekmolen, bourgondisch-grill en pannenkoeken restaurant. Voor de kinderen is er een speelparadijs. De eye-catcher van het bedrijf is een monumentale molen gebouwd in 1866, die tegenwoordig op de rijksmonumenten lijst staat. De Sevink Molen ligt nabij Het Hilgelomeer op 2,5 km afstand.

Zwillbrocker Venn www.grensbelevenis.nl/
Een internationaal natuurgebied op de Grens met Winterswijk en Zwillbrock. Er zijn wandel- en fietspaden door het veen-, heide- en bosgebieden tevens is er een prachtige oude barock schuilkerk. Voor de vele vogelsoorten, waaronder een kolonie flamingo’s, is het een paradijs.
Het natuurpark ligt op 6 km van Erve Hesselink.

Villa Mondriaan www.villamondriaan.nl/
Villa Mondriaan is een museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan. Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Veel minder bekend is dat zijn schildercarrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde.